About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Wednesday 26 November 2014

Тruestory.bg за историята, разказана със сърцето

Тази година Коледа идва с месец по-рано! Поне за екипа на truestory.bg ;) Топли поздрави на нашите изключителни домакини от Фабрика за идеи (Ideas Factory Association) и специални адмирации към авторите - Ива Михайлова, Силвина Минкова, Петър Костов, CyberbRain! Повече от вдъхновени и заредени с нови сили и емоции: Алекс, Петя, Лили! :)”

..............

С тези обещаващи няколко реда групата, които за повечето може да звучат обикновени имена, но за мен са хора, които познавам от доста време и знам на какво са способни, поставят началото на един нов проект, от който интернет пространството има крещяща нужда. Екипът, воден от идеята да представя историите от ежедневието, които оставят някак незабелязани от масовите медии, истинските истории на хората, без предразсъдъци или политическа и религиозна автоцензура. Съдбите, такива, каквито са. 

Но, винаги има едно „но“, предупреждава един от създателите. Историите в TrueStory.bg ще бъдат публикувани с единственото условие, че няма груб език, насаждане на омраза или се пропагандира религиозно противопоставяне.

Амбицията на екипа е да превърне сайта в платформа за искрени дебати и истории във всички сфери на бита. И идва точно на време, когато имаме нужда от пространство, където можеш да споделиш радост, да опишеш със сълзи тъгата, да погледнеш  на себе си през самоиронията и сатирата, да кажеш на света – „хей, аз тук, не съм изчезнал, индивидуалист съм, имам свое мнение и личен бунт”.

Истинската история липсва днес, а тя е „крещи” за себеизявяване. „Историята” на обикновения човек, не само че трябва, задължително е да присъства в интернет пространството. Но онази история, разказана със сърцето на автора, не с предразсъдък, че може да бъде заклеймен като ляв, десен или центрист. Не като американофил или путинист. Хората имат нужда от разкази без подправки и цензура. Неподправени, експресивни, с недоизказан словоред. Защото, най-ценна е първата мисъл, родена от емоцията на порива, така, както е в стиховете. 

Началото е обнадеждаващо, идеите са искрени. И ако за едни има 100 дни толеранс – вие не може да се похвалите. Затова, запретвайте ръкави, остро перо, следвайте принципите си и търсете успеха, защото знам, че можете, защото ви познавам какво можете.  А на тези, които не ви познават – просто доверете им се и няма да сбъркате. Обещахте, че всичко ще бъде истинско, разказано със сърцето. „Блогът на Апо“ пък ще следи под лупа дали спазвате обещанията си и не се съмнявайте, че ако се наложи ще бъдете и критикувани, приятелски и честно, така както за някои от вас е било през  последните 5-6-7 години.