Pages

Wednesday 5 September 2012

Вандал по принуда


Всеки ден общината ни залива с хвалебствия колко десетки километри велоалеи и опнала до разбитите тротоари. Кметицата подобно на синоптиците, сутрин, обед, вечер обяснява колко е полезен велотранспортът за и без това объркания от ремонти трафик. 
Въртенето на педалите, че е полезно знаят и децата, ама питам се аз – къде да паркираме като няма една изградена стоянка в централната част, а за периферията да не говорим. 
Търговските вериги е хубаво е да се замислят, че потенциални клиенти са и колоездачите. Типичен пример за клиентско неудобство е Roda на „Владимир Вазов“. Чуждата верига може да са измислили слоган „Roda – пазарувай с изгода“, ама байкърите да си трошат главите. Вечер е много красива гледка – всички колове заети с вързани колелета, а пространството пред касите се е превърнал в своеобразен байк паркинг. Охраната гледа с кисела физиономия, но чест им прави, че си затварят очите пред транспортния вандализъм. 
Ако управата на тая верига смята да следва европейски ценности и практики, да вземе да тури кол с пет железа, ако иска да има колоездачи за клиенти L а не вандали по принуда, какъвто без капка свян си заврях раздрънканата бричка пред слисаните касиерки. Ама в крайна сметка колелото ми е по-ценно от общоприетите ценности !!!

No comments:

Post a Comment