About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Thursday 30 May 2013

Газпром още се чуди защо е разследван от Брюксел


Руската корпорация „Газпром“ все още не може да си обясни напълно целта на антимонополното разследване, започнато от Европейската комисия през миналата есен.
Не е изключено това да се прави, за да ни принудят да понижим още цените, предположи днес по време на годишна международна конференция генералният директор Александър Медведев. „ Наистина е много странно защо разследват точно нас, след като именно „Газпром“ бе сред пионерите, развили конкурентния пазар в Европа“, учудва се той.
Въпреки че не одобряваме разследването, съдействаме от първия ден, за да се види, че спазваме правилата, подчерта още Медведев.

За днес е предвидена поредната среща на руснаците с представители на еврокомисията.

Газовият гигант се разследва за три нарушения – ограничаване на потока на газ за държави членки на ЕС; възпрепятстване на дейността на конкуренти и налагане на нелоялни цени, обвързвайки цената на петрола с цената на природния газ. 


Ако се установи нарушение на правилата за свободна конкуренция, може да бъде наложена глоба до 10% от годишния оборот на компанията.

No comments:

Post a Comment