Pages

вторник, 18 юни 2013 г.

Търговци с отстъпки за протестиращите (видео)

За поредна вечер протестиращи се събраха както обикновено около 18:30 часа в пространството пред Министерски съвет. Макар и по-малобройни в сравнение с предишните два този уикенд, близо 4000 показаха, че продължават и ще отстояват докрай искането си за оставката на кабинета „Орешарски“. 

Наред с плакатите „Мафия“ и „Оставка“, тълпата тази вечер вдигна и послания, че ще спазват реда и няма да влизат с пререкания с полицаите, както се случи пред щаба на „Атака“ в столицата миналата нощ.  

Все пак, макар и за кратко, органите на реда имаха кратък сблъсък с представители на сдружение, които се опитаха да арестуват, че нарушавали обществения ред. (виж видеото). Майки с деца пък отново бяха облепили количките с гневни послания срещу водената социална политика.

Водени от тъпани и гайди, тенджери и черпаци , недоволните минаха разстоянието от президентството до народното събрание с викове: „Червени боклуци“.

И ако едни протестираха срещу кадровите назначения в кабинета, търговци пък измислиха да подкрепят недоволните с плакати пред магазините 10% отстъпка за протестиращите. Продавачка ми обясни, че много искала да излезе на улицата, но работното време я притискало, а това била единствената и прехрана за петчленното семейство. Жената смята идните дни с други търговски хватки да продължи своя протест. 




Хеликоптер прави снимки от въздуха
Поход на деца към парламента
Послания за мирен протест