Pages

понеделник, 26 юни 2017 г.

Стаж по цици и каска


Чешката енергийна компания CEZ организира нестандартен конкурс за стажанти. В своята Facebook страница дружеството публикува фотографии на десет кандидатки по бикини и помоли потребителите си да гласуват за най-добре изглеждаща от тях.
 Според регламента, публикуван онлайн, за да спечели конкурса кандидатът трябва да събере най-много харесвания. Най-добре оценената млада надежда на енергийната компания получава стаж в компанията в рамките на две седмици.

Фотографиите събраха както одобрение, така и критики относно регламента на конкурса. Голяма част от потребителите обвиняват компанията, че вместо на база на знанията на кандидатите ги избира по външен вид. 


Младите надежди на енергетиката са снимани в охладителни кули на ядрена централа на "ЧЕЗ Темелин" в Чехия. Прессъобщение на компанията, цитирано от Еconomic.bg, твърди, че младите жени са били задължени да носят каски и затворени обувки през цялото време.

След критиките от CEZ се извиниха и обявиха, че всички кандидати ще проведат стаж в дружеството. "Целта на конкурса е да насърчи техническото образование", заявиха от компанията.