Pages

Friday 12 May 2023

Всяка трета каравана в Нидерландия с проблеми в спирачките

Всяка трета каравана в Нидерландия има технически проблеми и най-често със спирачките. Шокиращият извод прави търговската асоциация, която гарантира за качеството на продуктите BOVAG. Тя е изготвила свой анализ на базата на проверени 3000 каравани.

Picture: Wikipedia

В регистъра на Ниската земя са зачислени общо 417000 каравани. От тях за 50 000 нищо не се знае за техническото им състояние. С нова автоматизирана система предстои да се попълни този пропуск.

„Шокирани сме от резултатите, които са твърде обезпокоителни. Всяка трета каравана е с проблеми, което ни навежда на мисълта за недоброто поддържане от страна на собствениците“, казва в интервю за вестник AD Пол де Ваал от асоциацията.

Според направената инспекция много от караваните са на по 40, 50 години и са във видимо лошо състояние, с множество проблеми.

След видяното по време на техническата проверка търговската асоциация е излязла с препоръка да се въведе на всеки две години проверки на караваните в страната.

В целия ЕС също се обсъжда задължителна проверка за караваните, но се очаква да минат години, преди всички страни членки да ратифицират изискването, коментира телевизия RTL.

No comments:

Post a Comment