Pages

понеделник, 27 ноември 2023 г.

Белгийският клуб KRC Genk строи комплекс за 20 млн. евро

Нов тренировъчен комплекс сред зеленина и природа започва да изгражда белгийският футболен клуб KRC Genk. Средствата идват след сключено споразумение за спонсорство с мултинационалната логистична компания „Есерс“. За самия комплекс от клуба са предвидили 20 млн. евро, а за цялостна модернизация на околната инфраструктура и самия стадион още 50 милиона евро.

Picture: KRC Genk

Работата по комплекса започва още от 2017 година. Проектът е разработен така, че комплексът да бъде модерен и след 10 години, да отговаря на всички международни стандарти, разказва директорът на стадиона Коби Схеперс.

Сградата ще бъде построена на красиво място и ще се впише изцяло в заобикалящата природа. Почерпихме вдъхновение от околната среда, допълва Питър Корноедус от PCp Architects, които са разработили визията.

Комплексът е с обща тренировъчна площ е 43 305 м². Ще бъдат изградени три тренировъчни терена, две хибридни, отопляеми тревни игрища и едно игрище с естествена трева", обяснява Коби Шеперс.

Първата копка ще бъде през есента на 2024 година. Край комплекса ще изникне и център за обучение на кадрите на логистичната компания. Той трябва да е готов до 2026 година.

Визуализация на нови комплекс може да видите ТУК