Pages

петък, 10 май 2013 г.

Пак половинчат ремонт на „Цариградско шосе“


След като в продължение на една година Столична община шумно афишираше началото на поредния ремонт на „Цариградско шосе“ през това лято, най-вероятно мъките на шофьорите ще бъдат отложени за догодина. Причината е, че все още не е готов проектът за ремонта, обясниха днес хората на Фандъкова и отчетоха, че до момента са се появили четири сдружения с участието на големите строителни фирми ГБС, „Трейс“ и ПСТ Холдинг.
За последните десет години това е шестият поред ремонт на възловата артерия. Последно бе ремонтиран участъкът от Орлов мост до булевард „Яворов“ през 2007 година. Дни след помпозното рязане на лентата от тогавашния кмет Бойко Борисов започнаха да се сипят оплаквания от шофьори заради неравности на асфалта. Поправката бе поверена на бившето общинско дружество „Пътища и съоръжения“, което въпреки че си „остави пръстите“ и претупа набързо участъка, прибра 1.4 милиона лева. Не се трогна и бившият заместник на Борисов – за когото 14 неравности в растояние на километър „не са фатални“. Ами няма и как да са, след като парите не идват от джоба на Велизар Стоилов, а от този на софиянци (бел. авт.).
Поредният ремонт този път ще обхване участъка от  от булевард “Г.М.Димитров” до “Александър Малинов”. Предварителният план бе - от входа на града край Враня до естакадата на „Яворов“. По време на ремонта няма да се спира изцяло движението.  За двата километра фирмата-изпълнител ще получи девет милиона лева без ДДС.