Pages

понеделник, 19 август 2013 г.

Хакер разби профила на Цукърбърг

Стените на ползвателите на Facebook не са защитени и всеки може да публикува съобщение- дори да няма права, разкри специалистът по информационна безопасност Халил Шритех (Khalil Shreateh), който демонстративно хакнал профила на Марк Цукърбърг. Това доказва, че акаунтите в социалната мрежа са уязвими, независимо че потребителите са указали в настройките кой може да поства на стената, пише сайтът Tech Crunch.

За да докаже, че социалната мрежа има пробив, специалистът публикувал линк и на стената на приятелка на Цукърбърг, която разрешила само ограничен брой да публикуват съобщения, а Шритех не бил сред тях.

От мениджмънта нa социалната мрежа веднага излезли със становище, че това не е пробив в системата, а просто моментен проблем. Хакерът обаче не останал доволен и продължил с кибератаката. В хрониката на постовете, направени от Цукърбърг се появил текст: “Уважаеми  Марк Цукърбърг, първо извинете, че разбих настройките и публикувах на стената ви. Нямаше какво да направя друго, след всичките изпратени предупреждения и съобщения до вашия екип".