Pages

неделя, 26 януари 2014 г.

Севастопол да стане независима държава

Няколко проруски организации предлагат, при евентуален преврат в Украйна, да се обособи отделна федерална държава под името Малорусия, съобщи тази вечер агенция "Интерфкс". Сдруженията, сред които партия „Единна Русия“, „Руски Севастопол“, вече са подготвили обръщение към жителите на Севастопол, както и до местните власти от Източна, Централна и  Южна Украйна“.

„Подготвеното предложение е до областните, градските,  районните съвети и депутатите от югоизточната и централната част на страната за създаване на държава с ориентация към Русия. Текстът с предложението ще бъде изпратен до управляващите в Кремъл, Европейския съюз и световната общественост, се казва в съобщението на Севастополския координационен съвет.

В града вече са създадени „младежки отряди“ под ръководството на офицери за поддържането на обществения ред и недопускането на провокации.

На проведено вече заседание, сдруженията са взели решение, че в случай на преврат в Украйна, Севастопол ще прибегне до правото си на самоопределяне и ще се отцепи от Украйна.