Pages

Wednesday 12 July 2023

Volvo пусна от поточната линия в Белгия първия е-камион

Водещият производител Volvo официално представи първия си електрически камион, който слезе от поточната линия в Белгия. На бляскава церемония, в присъствието на фламандския министър на транспорта Лидия Петерс, беше представено новото „отроче“, обвито в панделка.

Screenshot:VRT 

Натоварен до 44 тона Volvo FH Electric, ще може да изминава до 300 километра. Цената на новото бижу ще струва 350 000 евро. За компаниите, решили да инвестират в техниката на бъдещето ще бъде отпускана субсидия до 40% фламандското правителство.

За момента е-камионите ще се произвеждат в същия завод и на същата линия като дизеловите, заяви мениджърът на завода Коен Лийманс.

Плановете са до 2040 г. заводът да произвежда транспортни средства, които са напълно екологични и независими от природни изкопаеми.

С разширяването на производството и преминаването към „зелени“ камиони, заводът ще наеме още работници. Като за начало ще са 100 души.

Първият е-камион се насочва към компания в Антверпен, която ще го използва от завода до базата на производител на компресор във Вилрейк. Фирмата е подписала предварително споразумение за закупуване на още 20 камиона.

Видео от представянето може да видите тук 

No comments:

Post a Comment