Pages

сряда, 25 октомври 2023 г.

Белгийската H.Essers придобива Romano Trasporti

Белгийската логистична компания H.Essers придоби италианската Romano Trasporti.Фирмата е семеен бизнес с база в Нола, близо до Неапол. Начело са Днес синовете Дженаро и Томазо Романо. В превозвача работят 120 души. Притежава модерен автопарк от 95 камиона и 100 ремаркета с контролирана температура. Оперира в сектора на здравеопазването и обслужва няколко големи международни „играчи“, става ясно от официалното прессъобщение.

До сделката се стигнало, след като семейство Романо потърсил съмишленик и опитен партньор, който да даде възможност за по-нататъшен стабилен растеж. За H.Essers придобиването е част от стратегията за растеж за разширяване и укрепване на логистичната мрежа в здравеопазването в Италия.

Базираната във фламандския град Генк, провинция Лимбург,  транспортна компания H.Essers също търсела „играч“ със сходно мислене, който да продължи да расте в Италия и да разшири бизнеса си в сектора на здравеопазването.

"Италия е една от нашите фокус страни от години. Ние оперираме там от 80-те години на миналия век. Нашият бизнес се разраства органично, но винаги търсим интересни възможности за разширяване. С придобиването на Romano Trasporti, с присъствие в Неапол, Рим и Милано, ние укрепваме логистичната си мрежа в страната и допълнително разширяваме услугите си за клиенти в здравеопазването. Придобиването е в съответствие и с нашия подход, основан на активите: продължаваме да инвестираме в собствените си хора и флот, за да увеличим капацитета си. В допълнение, нашите семейни фирми споделят същите ценности и култура. Това беше основен фактор и за двете страни. Сърдечно приветстваме семейство Романо и всички техни служители в нашето семейство H.Essers и очакваме с нетърпение да работим заедно", казва Кристофър Ван ден Дейл, главен оперативен директор на белгийската фирма.

Семейство Романо също е възхитено от придобиването. "Логистичният пазар става все по-сложен и като компания искахме да осигурим приемственост за нашите клиенти. Щастливи сме, че вече можем да направим това заедно с нашия екип под крилата на семейната H.Essers, която ни предлага много перспективи. Нашите клиенти могат да разчитат и на допълнителния опит и капацитет на този водещ международен логистичен играч. Това придобиване предлага на нас и нашите служители, H.Essers и нашите клиенти множество значителни ползи, заявява Дженаро Романо.

След сливането бордът на италианците ще запази работните си места. Тепърва ще стане ясен графикът е конкретните детайли по интеграцията.

H.Essers е основана през 1928 г. като семейна фирма. Анри Есерс започнал бизнеса като превозвал добитък с един камион. През 1950 към него се присъединяват и синовете му. От 2017 г. начело е Хилде Есерс. В продължение на три поколения компанията се превърнала в един от водещите доставчици на транспортни и логистични услуги в Европа за индустрии като химия, здравеопазване, части и инфраструктура. През 2022 г. отчита оборот от 1,1 милиарда евро.

 В компанията работят 7500 души в 88 клона в 18 страни в Западна и Източна Европа. Централата се намира в Генк, провинция Лимбург.