Pages

Saturday 20 May 2023

Нелегални партита завладяха Нидерландия, Белгия и Франция

Нелегални музикални партита завладяха през със затопляне на времето първо в Нидерландия, след това в Белгия и последното във Франция, съобщават местните медии.

В началото на годината полицията край Маастрихт си имаше работа с нелегални купонджии на терен край възлова магистрала.

Няколко месеца по-късно над 10 000 си спретнаха незаконно рейв парти в бивша военна база в Източна Белгия. Полиция, военни и прокуратурата бяха на крак между 1 и 3 май, за да не се стига до неприятни инциденти. Властите в провинция Лимбург бяха категорични, че няма да се намесват, а ще изчакат купонджиите да приключат и тогава ще се вземат в ръце. Резултатът: 9 задържани и десетки с отнети шофьорски книжки.

В нощта срещу 20 май музикалната мания се премести в съседна Франция. Хиляди се стекоха във френско село като се очаква техният брой да надхвърли над 30 000.

Pictute: NOSTV

Както и в Белгия, организаторите са започнали изграждане на сцената без предупреждение на терен на повече от 250 км южно от Париж. Никой не е кандидатствал за разрешително. Властите в Индре, подобно на колегите си в Белгия, не смятат да прилагат сила, става ясно от изявление на служител пред обществения новинарски канал ФрансИнфо.

Собственикът на поляната е заявил пред BFMTV, че иска единствено след като купона свърши всички кенове и боклуци да бъдат почистени.

No comments:

Post a Comment