About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Monday 2 September 2013

Русия прави "черен списък" на пасажерите

Русия смята да направи „черен списък“ на пасажерите. Законопроектът е внесен за гласуване в Думата. В документа са заложени големи глоби за хулиганство по време на полет.
Срещу провинилите се ще бъде повдиган съдебен процес. Ако се сметне, че нарушението е застрашило живота на останалите на борда, може да се стигне и до 5 години затвор. Самите авиокомпании пък ще имат право да откажат издаването на билет на лице в продължение на 5 години, ако лицето е осъждано за хулиганство.
От авиационния бранш настояват мерките да залегнат и в Наказателния кодекс като член 213 ал. 1 (хулиганство в самолет по време на полет). 

Пилотите и стюардесите отдавна настояват, че трябва да се вземат мерки срещу своеволията на почерпените пътници. Последният такъв случай, за който Блогът на Апо писа, бе през април. Подпийнал принуди самолет на Аэрофлот – от Москва за Шанхай, принудително да кацне в Новосибирск. 64-годишният руснак се скарал с един от стюардите и му скъсал униформата. След като се видял в чудо капитанът, поискал разрешение за кацане на най-близкото летище. 

No comments:

Post a Comment