About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Monday 20 February 2017

Булгаргаз обвини КЕВР в дестабилизиране на дружеството

Обществения доставчик “Булгаргаз” очаква загубата да достигне 35 млн. лева за първо тримесечие на 2017 година. Като основна причина се изтъква изкуственото потискане на цената от страна на КЕВР за трето поред тримесечие. „Това е сериозна предпоставка за дестабилизиране на дружеството, което ще рефлектира с много по-голяма сила върху енергетиката и индустрия", се казва в разпространено до медиите становище.

От „Булгаргаз” заявиха, че ще поискат цената на газа да скочи с над 32% от 1 април. Шефът на регулатора обаче е категоричен, че такова предложение няма да бъде удовлетворено и трябва да потърсят вътрешни резерви при изготвяне на ценовото предложение, което трябва да бъде внесено в комисията до 15 март.

Поредното “орязване” на цената, според "Булгаргаз", ще доведе до невъзможност да изпълнява вменените от регулатора лицензионни задължения, каквито са непрекъсната и качествена доставка на природен газ и поддържане на необходимото ниво на финансова обезпеченост. Това поставяло под риск осигуряването на необходимите количества природен газ за текущо потребление на клиентите и ще възпрепятства възстановяване на резервите в хранилището “Чирен”. 

“Булгаргаз” не разполагал с резерви за компенсиране на разликата между доставна и продажна цена, категорични са още от дружеството.

No comments:

Post a Comment