About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Sunday 26 January 2014

Севастопол да стане независима държава

Няколко проруски организации предлагат, при евентуален преврат в Украйна, да се обособи отделна федерална държава под името Малорусия, съобщи тази вечер агенция "Интерфкс". Сдруженията, сред които партия „Единна Русия“, „Руски Севастопол“, вече са подготвили обръщение към жителите на Севастопол, както и до местните власти от Източна, Централна и  Южна Украйна“.

„Подготвеното предложение е до областните, градските,  районните съвети и депутатите от югоизточната и централната част на страната за създаване на държава с ориентация към Русия. Текстът с предложението ще бъде изпратен до управляващите в Кремъл, Европейския съюз и световната общественост, се казва в съобщението на Севастополския координационен съвет.

В града вече са създадени „младежки отряди“ под ръководството на офицери за поддържането на обществения ред и недопускането на провокации.

На проведено вече заседание, сдруженията са взели решение, че в случай на преврат в Украйна, Севастопол ще прибегне до правото си на самоопределяне и ще се отцепи от Украйна.

No comments:

Post a Comment