About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Saturday 31 August 2013

Проект в Талин развива велотранспорта

Екологичен проект в Талин цели да стимулира използването на колело вместо автомобил. През целия септември властите на естонската столица са организирали различни кампании с цел да се намалят вредните емисии в атмосферата и да покажат най-различни възможности за придвижване по натоварените улици.

От Съюза на архитектите в страната вярват, че може да се промени обликът на централните булеварди, ако се подобри екокултурата на населението. Специалистите са подготвили показни демонстрации как би изглеждалa възлова артерия в Талин, ако по нея обичайният автомобилен трафик бъде заменен с велосипеди или електромобили. Освен обучителна част, местната власт е предвидила улични карнавали, гонки с велосипеди.

Всички шофьори, които се навият да оставят за месец автомобилите си ще имат право да се возят безплатно в обществения транспорт срещу показване на шофьорска книжка 
Снимка: Личен архив

В началото на годината градът се прочу по света с идеята си да въведе безплатни автобуси за жителите с цел да намали задръстванията и замърсяването.


Подобна кампания за по-малко коли по улиците проведе през април и София. Близо 50 души подкрепиха с велосипедите си инициативата на холандското посолство, че трябва да се стимулира екологията, "зелената инфраструктура" и чистия въздух в най-натоварения град на България.

No comments:

Post a Comment