About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Tuesday 23 June 2015

Червените: НС да не се бърка в работата на регулатора





С предложението за едномесечно отлагане на поскъпването на цената на тока за индустрията кабинетът показва, че няма стратегия за сектора и се опитва да замаже положението. Това заяви днес червеният депутат Таско Ерменков след заседание на парламентарната комисия, която следи дейността на енергийния регулатор. Депутатът не пропусна да разкритикува парламента, тъй като не било негова работа да се меси в работата на КЕВР. Според енергийния специалист, дори да се отложи с месец приемането на новата цена нищо нямало да се промени. Ерменков напомни, че с последните поправки в Закона за енергетиката, цената може да бъде приета на 1 юли и да се коригира след 3 месеца. Това обаче съвпадало с местните избори и никой нямал интерес да гневи избиратели. 
Червените използваха парламентарната трибуна да припомнят и друга своя теза, че с избирането на Иван Иванов ще има политически намеси в работата на регулатора.
Таско Ерменков припомни и тезата си, лансирана наскоро при гостуването си в предаването „Факторът Кошлуков” по Канал 3, а именно Агенцията за държавна и финансова инспекция да провери документацията на ВЕИ инвеститорите на каква стойност са внесените съоръжения и как са ги декларирали пред Комисията за енергийно и водно регулиране.  
Връзката между тока, избирателите и законодателните гимнастики изложи отново по Канал 3 и бившият член на ДКЕВР Еленко Божков в предаването „Денят на живо” по Канал 3. "Ако държавният регулатор не увеличи цената на тока за индустрията, очертаващият се недостиг в системата ще го отнесат гражданите. А в година на местни избори, не вярвам тежестта да се прехвърли на обществото", смята експертът. 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА 

No comments:

Post a Comment