About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Sunday 5 June 2022

Разходка по платформа в короните на дърветата

 

Да се разходиш по платформа в короните на дърветата или пък просто да погледнеш от високо гората. 

Това изживяване може да ви се случи само, ако посетите туристическата забележителност Treetop Walk Saarschleife в германското градче Merzig-Wadern (провинция Саарланд).

Дървена платформа посреща туристите още от самия вход на парка. Нейната дължина е малко на километър.  С почти незабележимите завои на конструкцията, неусетно разбирате, че се намирате на 23 метра височина в короната на букове, дъбове и елхи.



Ако пък за миг искате просто да поспрете, да чуете песента на птиците – помислено и за това – платформи с широчина 3 на 3 метра ви осигуряват идеалната панорама за селфи, глътка чай или кафе, или пък просто порция свеж въздух. В края на приключението ви очаква 42-метрова дървена наблюдателна кула.


Стопаните на парка прецизно са помислили и за майките с колички и за хората в неравностойно положение, тъй като наклонът на рампата никога не надвишава 6%. Самата наблюдателна кула на върха е 70 кв. м и има място за всички.



Цената на билета за възрастни е 11.50 евро, а за деца под 6 години – безплатен

Провинция Саарланд (на немски: Saarland) е най-малката от шестнадесетте федерални провинции на Германия. Тя граничи с Франция на юг и запад с Люксембург. Заема площ от едва 2570 кв. Именувана е на река Саар, която е приток на река Мозел и преминава през провинцията от юг в посока северозапад.








No comments:

Post a Comment