About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Wednesday 7 April 2021

Белгийски политици се обявиха срещу привилегии за ваксинираните

Ваксинираните не трябва да имат привилегии. Около тази теза се обединиха белгийски политици.

Реакцията последва, след като федералният министър на здравеопазването  Frank Vandenbroucke (Франк Ванденбрук) официално поиска съвет дали ваксинираните имат привилегията да се върнат към старата нормалност и да не спазват наложените противоепидемични мерки.

Министърът е бил подтикнат след доклад на Американския център за контрол и профилактика на заболяванията, който гласи, че напълно ваксинираните хора могат да се срещат на закрито с други ваксинирани, без да носят маски или пък да спазват наложената физическа дистанция от поне метър и половина.

Според президента на фламандската либерална партия Open Vld Egbert Lachaert (Егберт Лехерт) обаче не е добра идея да се предоставят определени права на хората въз основа на това, че са ваксинирани докато много други техни сънародници чакат своята първа инжекция.

„Ние сме заедно в това. Ние също трябва да се измъкнем от това отново заедно. Всички трябва постепенно да могат да „вкусят“ повече свобода отново от май“, написа президентът в Twitter

Президентът на Зелената партия Meyrem Almaci (Мейрем Алмачи) подкрепи своя колега с думите, че „привилегиите за ваксинация подкопават солидарността и следователно трябва да се обърне внимание на това с много предпазливост“.

 

Въпреки това кабинетът на Ванденбрук категорично не е съгласен с думата „привилегия за ваксинация“, каза той пред Het Nieuwsblad . 

„Например, никога няма да допуснем в баровете да влизат само ваксинирани хора“, посочи той.

No comments:

Post a Comment