About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Thursday 8 December 2022

Без евтино гориво във Франция от януари, а пари по сметката


От 2023 година ще бъде въведена т.нар бонусна система, от която ще се възползват французите с ниски доходи и безработните. Тази мярка ще струва на правителството 1 млрд. евро, а от нея могат да се възползват близо 10млн. души, съобщи премиерът Елизабет Борн.

И в момента всеки може да се зареди дизел и бензин по бензиностанциите с отстъпка, дори тези, чиито доходи са високи и могат да си го позволят. От по-изгодната „помпа“ се възползват дори белгийците, казва премиерът.

Как ще се получава отстъпката? Всеки французин трябва да се регистрира на сайта на данъчното, да остави регистрационния си номер и да подпише декларация за истинност и че с колата ходи на работа. След това премията ще бъде начислявана директно на банковата сметка.

Към момента няма и помен от разразилата се през октомври криза с горивата в страната. Преди близо два месеца бензиностанциите останаха на сухо заради стачка  на служители от рафинерии с искане за 10% увеличение на заплатите, и то със задна дата.

No comments:

Post a Comment