About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Thursday 10 November 2022

Белгийската преса започна дисекцията на Лудогорец

Българският шампион Лудогорец се изправя срещу белгийския Андерлехт в Лигата на конференциите. Мачовете са на 16 и 23 февруари, но местната преса още от сега разузнава отбора от Разград.

В статия местният вестник Niewsblad прави детайлна дисекция на отбора. Припомня, че в Разград са гастролирали трима бивши футболисти, играли в белгийското първенство, както и настоящият треньор Анте Шимунджа, който по паметливите може би помнели от изявите му като футболист. Играел за La Louvière под наем от Марибор през 2001 година.

Кои са звездите?

В Лудогорец няма истински големи имена, поне не и за белгийските футболни фенове. 25-годишният Кирил Десподов е капитан на българския национален отбор. Той е извън игра от няколко седмици с контузия в бедрото, но трябва да се върне до февруари. Освен това там е 33-годишният десен бек Сисиньо. Роден е в Бразилия, но сега е натурализиран и е български национал. Играл е 240 пъти за Лудогорец и е смятан за клубна икона.

Във форма ли са?

В Лига Европа българите завършиха на трето място в група с Реал Бетис, АС Рома и финландския HJK. Лудогорец свърши отлична работа със седем точки. Преди две години игра срещу Антверпен в груповата фаза на Лига Европа и завърши съответно 1-2 и 3-1. Това трябва да даде кураж на Андерлехт.

Какво друго трябва да знаете?

Преди две години Лудогорец игра срещу Антверпен в груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион трима играчи , които са свързани в миналото  Jupiler Pro League: холандският вратар Серхио Пад (бивш Гент), украинският защитник Игор Пластун (играл за Гент) и защитникът на Бенин Оливие Вердон (за Ойпен).

Лудогорец играе домакинските си мачове на "Хювефарма Арена" в Разград, град с 30 000 жители. Двукратният "червен дявол" Кристиан Кабаселе игра там през сезон 2011-2012 и е единственият сънародник, играл някога за българския шампион, завършва статията си вестникът

No comments:

Post a Comment