About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Monday 13 May 2013

„Враждебна“ прави подписка за „легнал полицай“


Жители на столичния квартал „Враждебна“ започнаха подписка за поставяне на легнали полицаи по една от възловите улици.
 Хората се оплакват, че колите преминават с много по-висока скорост. Пред „Блогът на Апо“, част от потърпевшите заявиха, че за последната година е имало няколко случая, при които като по чудо не са загинали хора, а само разрушени огради от забили се автомобили. От квартала са подготвили писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и до кмета на район „Кремиковци“, с което настояват „незабавно да бъде обезопасена улица 25“ (виж писмото по-долу). 


В момента скоростта за превозните средства в населените места е 50 километра в час. Миналото лято обаче регионалното министерство и МВР предложиха с наредба скоростта да бъде намалена на 30.

Предлага се още по кварталните улици да има повече легнали полицаи (както настоява източният квартал), пешеходните пътеки да са от цветни паважни или бетонни блокчета, а вътрешната част - от асфалт.

За да не се затруднява масовият градски транспорт (както е в случая с „Враждебна“, където по въпросната улица минава маршрутка и автобуси с номера 78, 12, 14), височината на изкуствената неравност да е 7,5 сантиметра, а ширината й - около 4 метра. 

No comments:

Post a Comment