About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Friday 10 May 2013

Пак половинчат ремонт на „Цариградско шосе“


След като в продължение на една година Столична община шумно афишираше началото на поредния ремонт на „Цариградско шосе“ през това лято, най-вероятно мъките на шофьорите ще бъдат отложени за догодина. Причината е, че все още не е готов проектът за ремонта, обясниха днес хората на Фандъкова и отчетоха, че до момента са се появили четири сдружения с участието на големите строителни фирми ГБС, „Трейс“ и ПСТ Холдинг.
За последните десет години това е шестият поред ремонт на възловата артерия. Последно бе ремонтиран участъкът от Орлов мост до булевард „Яворов“ през 2007 година. Дни след помпозното рязане на лентата от тогавашния кмет Бойко Борисов започнаха да се сипят оплаквания от шофьори заради неравности на асфалта. Поправката бе поверена на бившето общинско дружество „Пътища и съоръжения“, което въпреки че си „остави пръстите“ и претупа набързо участъка, прибра 1.4 милиона лева. Не се трогна и бившият заместник на Борисов – за когото 14 неравности в растояние на километър „не са фатални“. Ами няма и как да са, след като парите не идват от джоба на Велизар Стоилов, а от този на софиянци (бел. авт.).
Поредният ремонт този път ще обхване участъка от  от булевард “Г.М.Димитров” до “Александър Малинов”. Предварителният план бе - от входа на града край Враня до естакадата на „Яворов“. По време на ремонта няма да се спира изцяло движението.  За двата километра фирмата-изпълнител ще получи девет милиона лева без ДДС.

No comments:

Post a Comment