About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Tuesday 21 May 2013

ДКЕВР клекна пред ЧЕЗ


Енергийният регулатор няма да отнеме лиценза на чешката електроразпределителна компания ЧЕЗ, заради която хиляди българи излязоха на протести. Домакинствата в Западна България получиха двойно и тройно по-високи сметки през януари.

Чашата на търпението преля и за правителството на ГЕРБ, което моментално поиска отнемане на разрешителното, подобно на албанските им колеги. Комисията, оглавена последователно от Юлияна Иванова и Евгения Харитонова, се измъкна деликатно на няколко пъти от отговорната задача с мотива, че са необходими още решения и становища от КЗК, Областните администрации в Западна България.

Първоначално решението трябваше да бъде взето през април, но бе отложено за средата на юни.  Изненадващо е изявлението на Харитонова, която лично обяви, че са необходими допълнителни становища на експерти, а това изисквало време. Комисията няма да е лошо да открехне дали върху решението са повлияли изпратените по искане на Марин Райков експерти и доколко заведеният от Прага иск срещу държавата е оказал влияние върху взетото решение. Според информацията докладът още не е одобрен окончателно.

Странно би било, ако ДКЕВР обърне палачинката, с оглед на новото статукво в парламента, и все пак реши да накаже базираното в Прага чешко дружество. 

Мениджмънтът не еднократно се е бил в гърдите, че се стреми да предлага качествена услуга. По неясни обаче причини, столичния квартал "Младост 3" остана снощи за близо половин час без ток. Въпреки усилията ми, операторите така и не пожелаха да вдигнат телефонната слушалка.

No comments:

Post a Comment