About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Saturday 20 May 2023

Нелегални партита завладяха Нидерландия, Белгия и Франция

Нелегални музикални партита завладяха през със затопляне на времето първо в Нидерландия, след това в Белгия и последното във Франция, съобщават местните медии.

В началото на годината полицията край Маастрихт си имаше работа с нелегални купонджии на терен край възлова магистрала.

Няколко месеца по-късно над 10 000 си спретнаха незаконно рейв парти в бивша военна база в Източна Белгия. Полиция, военни и прокуратурата бяха на крак между 1 и 3 май, за да не се стига до неприятни инциденти. Властите в провинция Лимбург бяха категорични, че няма да се намесват, а ще изчакат купонджиите да приключат и тогава ще се вземат в ръце. Резултатът: 9 задържани и десетки с отнети шофьорски книжки.

В нощта срещу 20 май музикалната мания се премести в съседна Франция. Хиляди се стекоха във френско село като се очаква техният брой да надхвърли над 30 000.

Pictute: NOSTV

Както и в Белгия, организаторите са започнали изграждане на сцената без предупреждение на терен на повече от 250 км южно от Париж. Никой не е кандидатствал за разрешително. Властите в Индре, подобно на колегите си в Белгия, не смятат да прилагат сила, става ясно от изявление на служител пред обществения новинарски канал ФрансИнфо.

Собственикът на поляната е заявил пред BFMTV, че иска единствено след като купона свърши всички кенове и боклуци да бъдат почистени.

No comments:

Post a Comment