About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Friday 15 September 2023

Пиян ирландски турист разби емблематична статуя в Брюксел (видео)

Пиян ирландски турист се покачи и откърти парче от ремонтирана статуя на фондовата борса в Брюксел. Случката станала през изминалия уикенд.


Случайни минувачи заснели кадри, на които се вижда, че мъжът се качва и при слизането си откъртва едната ръка с факла от статуята. Видеото, разпространено от канала Ер Тел Ел, е изпълнено със звуци на възмущение и призиви да слиза от паметника. ВИДЕО

Вандалът е арестуван малко по-късно в заведение за бързо хранене. От фондовата борса настояват щетите да ги възстанови нарушителят.

Сградата на борсата беше официално открита преди дни след 3-годишен ремонт, който глътнал 90 милиона евро. За повторната реновация на статуята ще са нужни близо 18 000 евро.

Това е поредният европейски паметник, който става жертва на неблагоразумен чуждестранен турист.

Последният по-голям шумен скандал беше от лятото. Отново видео в социалните мрежи показа как фитнес инструкторът от Великобритания с български корени Иван Димитров осквери и издълба послание в основите на Колизеума.

No comments:

Post a Comment