About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Monday 27 November 2023

Белгийският клуб KRC Genk строи комплекс за 20 млн. евро

Нов тренировъчен комплекс сред зеленина и природа започва да изгражда белгийският футболен клуб KRC Genk. Средствата идват след сключено споразумение за спонсорство с мултинационалната логистична компания „Есерс“. За самия комплекс от клуба са предвидили 20 млн. евро, а за цялостна модернизация на околната инфраструктура и самия стадион още 50 милиона евро.

Picture: KRC Genk

Работата по комплекса започва още от 2017 година. Проектът е разработен така, че комплексът да бъде модерен и след 10 години, да отговаря на всички международни стандарти, разказва директорът на стадиона Коби Схеперс.

Сградата ще бъде построена на красиво място и ще се впише изцяло в заобикалящата природа. Почерпихме вдъхновение от околната среда, допълва Питър Корноедус от PCp Architects, които са разработили визията.

Комплексът е с обща тренировъчна площ е 43 305 м². Ще бъдат изградени три тренировъчни терена, две хибридни, отопляеми тревни игрища и едно игрище с естествена трева", обяснява Коби Шеперс.

Първата копка ще бъде през есента на 2024 година. Край комплекса ще изникне и център за обучение на кадрите на логистичната компания. Той трябва да е готов до 2026 година.

Визуализация на нови комплекс може да видите ТУК

No comments:

Post a Comment