About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Wednesday 25 October 2023

Белгийската H.Essers придобива Romano Trasporti

Белгийската логистична компания H.Essers придоби италианската Romano Trasporti.Фирмата е семеен бизнес с база в Нола, близо до Неапол. Начело са Днес синовете Дженаро и Томазо Романо. В превозвача работят 120 души. Притежава модерен автопарк от 95 камиона и 100 ремаркета с контролирана температура. Оперира в сектора на здравеопазването и обслужва няколко големи международни „играчи“, става ясно от официалното прессъобщение.

До сделката се стигнало, след като семейство Романо потърсил съмишленик и опитен партньор, който да даде възможност за по-нататъшен стабилен растеж. За H.Essers придобиването е част от стратегията за растеж за разширяване и укрепване на логистичната мрежа в здравеопазването в Италия.

Базираната във фламандския град Генк, провинция Лимбург,  транспортна компания H.Essers също търсела „играч“ със сходно мислене, който да продължи да расте в Италия и да разшири бизнеса си в сектора на здравеопазването.

"Италия е една от нашите фокус страни от години. Ние оперираме там от 80-те години на миналия век. Нашият бизнес се разраства органично, но винаги търсим интересни възможности за разширяване. С придобиването на Romano Trasporti, с присъствие в Неапол, Рим и Милано, ние укрепваме логистичната си мрежа в страната и допълнително разширяваме услугите си за клиенти в здравеопазването. Придобиването е в съответствие и с нашия подход, основан на активите: продължаваме да инвестираме в собствените си хора и флот, за да увеличим капацитета си. В допълнение, нашите семейни фирми споделят същите ценности и култура. Това беше основен фактор и за двете страни. Сърдечно приветстваме семейство Романо и всички техни служители в нашето семейство H.Essers и очакваме с нетърпение да работим заедно", казва Кристофър Ван ден Дейл, главен оперативен директор на белгийската фирма.

Семейство Романо също е възхитено от придобиването. "Логистичният пазар става все по-сложен и като компания искахме да осигурим приемственост за нашите клиенти. Щастливи сме, че вече можем да направим това заедно с нашия екип под крилата на семейната H.Essers, която ни предлага много перспективи. Нашите клиенти могат да разчитат и на допълнителния опит и капацитет на този водещ международен логистичен играч. Това придобиване предлага на нас и нашите служители, H.Essers и нашите клиенти множество значителни ползи, заявява Дженаро Романо.

След сливането бордът на италианците ще запази работните си места. Тепърва ще стане ясен графикът е конкретните детайли по интеграцията.

H.Essers е основана през 1928 г. като семейна фирма. Анри Есерс започнал бизнеса като превозвал добитък с един камион. През 1950 към него се присъединяват и синовете му. От 2017 г. начело е Хилде Есерс. В продължение на три поколения компанията се превърнала в един от водещите доставчици на транспортни и логистични услуги в Европа за индустрии като химия, здравеопазване, части и инфраструктура. През 2022 г. отчита оборот от 1,1 милиарда евро.

 В компанията работят 7500 души в 88 клона в 18 страни в Западна и Източна Европа. Централата се намира в Генк, провинция Лимбург.

No comments:

Post a Comment