About Me

My photo
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание на телевизия Bulgaria On Air, телевизия Канал 3 и агенция БГНЕС. Бил съм и кореспондент на национални медии от Лондон. Ресори: енергетика, инфраструктура и транспорт. От 2020 година живея в Белгия. Работя и специализирам в логистична компания. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, „зелената енергия“, съпътстващата инфраструктура, ВЕИ и тенденциите в секторите. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

Thursday 21 December 2023

Белгийският стадион "Крал Бодуен" с ново осветление и трева до 2030 г.

Националният стадион на Белгия "Крал Бодуен" (известен още като „Хейзъл“) ще бъде поетапно реновиран до 2030 година, стана ясно при обсъждането на бюджета на Брюксел за следващата година.

Picture: www.demorgen.be

От разбивката за средствата се вижда, че общинските власти са приготвили 4 млн. евро за проучване по подмяна на осветлението. Поставен е срок това да се случи от 3 до 5 години.

Над 800 000 евро ще отидат за реновиране на тревното покритие, което не издържа на проливните дъждове. Заради подгизналия терен по спешност „червените дяволи“ трябваше да приемат Сърбия в Льовен на 15 ноември (1:0). Преместването на мача лиши домакините от верните си фенове.

От общината уточняват, че парите, отпуснати за подновяване на тревата, авансово се отпускат от бюджета на общината, но в последствие ще бъдат възстановени от организаторите на концерти.

Междувременно стана ясно, че на закрита комисия е решено да се предприемат правни действия срещу бившия мениджър по поддръжката на тревното покритие.

Никак не им върви на феновете през последните няколко месеца. Първо те трябваше да изживеят ужаса на бомбения атентат срещу Швеция, а още на следващата среща трябваше да гледат Лукаку и компания по телевизията, въпреки че се бяха снабдили с билети.

No comments:

Post a Comment