Всичко за мен

Моята снимка
Казвам се Апостол Апостолов и съм икономически журналист повече от 20 години. Работил съм за Деловия портал Econ.bg, електронното издание както и негов кореспондент от Лондон. Работил съм за телевизиите Bulgaria On Air и Канал 3, както и агенция БГНЕС. В момента съм кореспондент за специализирния портал 3E News. От 2020 година живея в Белгия. Блогът ми развивам от началото на 2012 година с теми в енергетиката, инфраструктура, ВЕИ. Интерес за мен представлява политиките в района на БЕНЕЛЮКС. .................... Ik ben Apostol en ik ben geboren in Bulgarije. Ik woonde vroeger in Sofia, maar nu woon ik in Hasselt. In Bulgarije was ik vroeger leraar Bulgaars en was ik ook journalist. Ik heb interesse voor energie en politiek.

петък, 26 юли 2024 г.

Летище „Схипхол“ тества автономни бусчета

Нидерландското международно летище „Схипхол“ внедрява самоуправляващи се бусчета за извозване на екипажите на националната авиокомпания KLM.

Тестовото изпитание вече е преминало и за втори път в рамките на няколко месеца са извозени пилоти и стюардеси от терминала до самолета. Плановете на аеропорта са до 2050 година извозването да бъде изцяло с подобни рейсчета.

Курсовете на автономния бус за по няколко на ден до самолетите на KLM Cityhopper преди заминаване или след пристигане.

Това е втората фаза от тестовете. През април летището тества автобусите между входа на персонала и работните зони за чистачи и охранители.

Автобусите са оборудвани със сензори и камери, които могат да гледат на 360 градуса. Всичко, което автобусът срещне на 30 метра, се забелязва и маршрутът е предварително програмиран.

Мениджмънтът на „Схипхол е доволен от резултатите на тестовете. "Точността и безопасността са от решаващо значение по този маршрут", казва ръководителят на иновациите Ян Зеквелд пред пресата.

Летището иска всички превозни средства да се движат без емисии и автономно до 2050 г. Това означава, че пътниците също ще бъдат извозвани до самолета си с автобус без шофьор в даден момент.